Vineri, 03 Iulie 2020 00:00

Consultația medicului otorinolaringolog (ORL). Când trebuie să ne adresăm?

Fiecare dintre noi a suferit cel puțin o dată de dureri de gât, nas sau urechi. Multe dintre aceste boli sunt considerate sezoniere, dar acest fapt nu diminuează în nici un caz pericolele acestora. Urechile, cavitatea bucală și nasul sunt legate într-un singur sistem, iar boala fiecăruia dintre aceste organe poate duce la dezvoltarea inflamației extinse care afectează și alte organe. Cu cât mai repede vă veți adresa medicului ORL, cu atât mai mari sunt șansele de însănătoșire rapidă fără complicații.

ÎN CE CAZURI TREBUIE SĂ NE ADRESĂM URGENT MEDICULUI ORL?

Medicul ORL este un medic specializat în tratamentul și prevenirea bolilor gâtului, nasului, urechii, precum și unor boli ale capului și gâtului. Acest medic trebuie consultat atunci când apar așa simptome cum ar fi:
- durere sau disconfort în urechi, gât sau nas;
- înrăutățirea mirosului sau a auzului;
- eliminări purulente din nas sau din urechi;
- durere în ochi, adesea reflectată în tîmple și ceafă;
- mărirea ganglionilor limfatici în zona urechilor, nasului sau gâtului;
- disconfort în zona nasului sau a sinusurilor maxilare;
- unflamarea buzei superioare, a pleoapelor superioare, a țesuturilor moi ale obrajilor sau a frunții;
- dificultăți la înghițirea alimentelor sau a apei;
- dificultăți în timpul respirației nazale;
- sforăitul nocturn;
- intonații răgușite în voce.

Unele boli ORL, se caracterizează printr-o îmbunătățire de scurt timp a stării, după care boala revine cu o nouă forță.

DE CE TREBUIE DE ȚINUT CONT ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ORL?

Cea mai frecventă greșeală în cazul afecțiunilor ORL este alegerea independentă a medicamentelor. Din cauza administrării necontrolate a antibioticelor, imunomodulatoarelor și imunostimulatoarelor, boala se poate transforma într-o formă cronică. Nu este exclusă reacția negativă din partea altor sisteme ale organismului. Chiar și cele mai simple picături nazale pot agrava boala, dacă acest medicament nu este luat conform instrucțiunilor medicului.

În Centrul Medical EXCELLENCE, consultațiile medicului specialist ORL sunt programate prealabil. Pacientul este consultat de un medic calificat, cu o vastă experiență în tratamentul bolilor din domeniul otorinolaringologiei. În timpul consultării, medicul ascultă cu atenție plângerile și apoi examinează urechile, gâtul și nasul. Echipamentele avansate și instrumentele speciale utilizate în EXCELLENCE, permit stabilirea diagnosticului cu cea mai înaltă precizie. Conform rezultatelor examenului, medicul ORL elaborează un program de tratament, ținând cont de terapia medicamentoasă și de recomandările personale.

Citit 1530 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 10:18
Mai multe din această categorie: « Mamografia Gastroenterolog. Consultarea medicului »