+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Гастролог-гепатолог

Sistemul digestiv uman este unul dintre cele mai vulnerabile. Bolilor tractului gastrointestinal, în cele mai multe cazuri, nu li se acordă atenția cuvenită, ceea ce influențează negativ asupra stării generale de sănătate. Numărul tot mai mare de boli gastroenterologice este asociat nu numai cu probleme nutriționale, ci și de influența stresului, ecologia nefavorabilă, hipodinamia și alte caracteristici ale vieții moderne. Influența acestor factori poate fi minimizată, atunci când consultați periodic un gastroenterolog și respectați programul individual de tratament și prevenire.
CU CE SIMPTOME SE ADRESEAZĂ CEL MAI ADESEA UNUI GASTROENTEROLOG?

Gastroenterologul tratează orice dereglare care afectează tractul gastrointestinal. Anume acest specialist identifică cauza bolii tractului gastrointestinal și prescrie tratamentul, precum și programul personal de măsuri preventive. Cel mai des, la gastroenterolog se adresează cu așa simptome precum:
- dureri abdominale persistente sau periodice;
- greață și vărsături;
- eructaţie, arsuri la stomac, precum și sughiț frecvent;
- senzații neplăcute din gură;
- creșterea sau scăderea poftei de mâncare;
- salivație abundentă sau senzații de gură uscată excesiv;
- schimbarea culorii fecalilor, inclusiv prezența mucusului sau a sângelui;
- diaree sau constipație, inclusiv defecații neregulate;
- balonare și formarea excesivă de gaze;
- reducerea sau mărirea bruscă a greutății.

Bolile gastrointestinale se pot manifesta, de asemenea, prin mâncărime anală, acnee în jurul gurii, deteriorarea pielii și alte simptome. Cauzele acestor afecțiuni sunt diferite, până la oncologie. Succesul tratamentului în acest caz depinde în mare măsură de adresarea la timp la gastroenterolog.

Дополнительная информация

Другие материалы в этой категории: « Невролог Кардиолог »
Image