+373 (22) 288 622+373 68 311 330

Гастроскопия

LEDA - Laboratorul de Endoscopie Digestivă Avansată în cadrul Centrului Medical "EXCELLENCE" la moment este cel mai performat centru de endoscopie digestivă din Republica Moldova. În dotarea LEDA este cea mai performantă linie de endoscopie Exera III HQ, a companiei japoneze OLYMPUS.
[accordion]
[acc_item title="LEDA - Laboratorul de Endoscopie Digestivă Avansată"]
CM ”EXCELLENCE” a organizat un Laborator de Endoscopie Digestivă Avansată la cele mai înalte standarde, certificat ISO. Tehnica de ultimă performanță a liderilor mondiali în echipament endoscopic (Compania Japoneză OLYMPUS) și electrochirurgical (Compania Germană ERBE) face față celor mai delicate probleme clinice. Investigațiile în asemenea condiții ridică nivelul medicinii la nivel de artă in endoscopie. Posibilitățile excepționale reprezintă detectarea cancerului și leziunilor precanceroase la etape extrem de timpurii. Regimul NBI perfecționat și posibilitatea magnificației optice cu ajutorul endooscopului permite evaluarea detailată a pattern-ului foveolar anormal, evaluarea IPCL și angiogenezei atipice, determinând în vivo nu numai prezența și dimensiunile leziunii precoce, dar cu mare precizie și tipul metaplaziei, gradul de displazie și prezența țesutului canceros. O problemă tot mai majoră actualmente reprezintă patologia joncțiunii esofago-gastrice, aici posibilitățile endoscopiei avansate sunt apreciabile: endoscopia reprezintă metoda obiectivă de evaluare in vio a prezenței și tipul metaplaziei columnare pe esofag și respectiv a asofagului Barrett, ultimul fiind o stare precanceroasă tot mai des diagnosticată. Nu mai vorbesc de gastrite, duodenite, eroziuni, ulcere etc. Un loc aparte, miniminvaziv și în evoluție vertiginoasă acupă tratamentul prin endoscop. Menționez aici înlăturarea polipilor, rezecțiile de mucoasă și disecțiile submucoase în leziuni neoplazice plane, bandarea varicelui esofagian, tratamentul hemoroizilor, ablația telangioctaziilor, tratamentul endoscopic al esofagului Barrett, stenturile autoexpandabile în stricturi canceroase și benigne ale tractului digestiv etc. Un loc aparte ocupă montarea balonului intragastric în patologia bariatrică. Astfel, tehnologiile endoscopice ocupă teren binemeritat atât în plan diagnostic, cît și în plan de tratament.
[/acc_item]
[acc_item title="Sala pentru esofagogastroduadenoscopie"]
Sala pentru esofagogastroduadenoscopie este dotată cu cel mai performat model pentru EDS diagnostică OLYMPUS GIF HQ190 și cel mai avansat endoscop chirurgical OLYMPUS GIF 1TH190. LEDA este dotat cu endoscop dublucanal și duadenoscop.
[br]
În sala pentru colonoscopie se utilizează un aparat de cea mai înaltă performanță OLYMPUS HQ190. Endoscoapele numite permit utilizarea tehnologiilor: dublu focus, magnificație optică, cromoendoscopie electronică perfecționată (NBI+), rezoluție ultraînaltă a imaginii. Modalitatea de înserare a colonoscopului este realizată de tehnologiile High Force Transmission, Passive Banding și Varriable Stiffness.[/acc_item]
[acc_item title="Premiera in Republica Moldova"]
Premieră în Republica Moldova este insuflarea CO2 în timpul colonoscopiilor și intervențiilor chirurgicale prin endoscop, opțiune ce diminuează evident balonarea pacientului postcolonoscopie și elimină riscul explodării intraorganice în timpul intervențiilor endoscopice cu aplicarea electrochirurgiei.
[/acc_item]
[acc_item title="OLYMPUS miniETD 2"]
LEDA utilizează mașina automată OLYMPUS miniETD 2 pentru reprocesarea endoscoapelor care asigură curățarea, dezinfectarea și sterilizarea garantată a endoscoapelor și instrumentarului. LEDA dispune de unicul în Republica Moldova cabinet pentru uscarea și păstrarea endoscoapelor reprocesate în condiții sterile - Vav Vliet Endoscope Drying Cabinet (EDC). Utilizând sistemul pentru transportul endoscoapelor (ETS) în cadrul LEDA se exclude contactul endoscopului contaminat cu cel steril și mediul înconjurător.
[/acc_item]
[acc_item title="ERBE Vio 200D"]
LEDA este dotat cu echipament de electrochirurgie ERBE Vio 200D suplinit cu opțiuni ENDCUT Q și ENDCUT I pentru endoscopia intervențională. LEDA dispune de coagulator cu argon plasmă ERBE APC2, special conceput pentru endoscopia digestivă.
[/acc_item]
[/accordion]

Дополнительная информация

Image